2012. július 11., szerda

Tervezd újra a flip-flop-odat régi pólót felhasználva

makeit-loveit.com


Egyszerű, kreatív és olcsó játékra hívlak Titeket...és közben még újra is tudtok hasznosítani egy-két kinőtt vagy divatját múlt pólót a szekrényetekből.
A lábbujjközes papucsokkal mindig baja volt a túl magas rüsztömnek. Ezért is örültem meg ennek a tutorialnak, melyet a Make it and love it oldalon találtam.

Ezeket a fajta "egyenflip-flop-okat" párszáz forintért lehet kapni szinte minden bevásárlóközpontban vagy piacon.
Tedd egyedivé és szerethetővé!

Ebben a leírásban szandált csinálhatunk a papucsból.

Amire a szükséged lesz a papucson kívül, az
- egy régi pamutpóló.
- sniccer vagy olló
- cérna
- ragasztópisztoly

1. Először is megfosztjuk a papucsot a pántjaitól, hogy csak a talpa maradjon a három lyukkal.

makeit-loveit.com

2. Következő lépésként a papucs talpán végjuk a lyukakat nagyobbra, de nem az egész lyukat, hanem csak azt a részét, ahol a végén majd a belefűzött fonat csomója fog elhelyezkedni, pont azért, hogy elférjen. Mindhárom lyukkal tegyük meg ugyanezt, ahogyan az alábbi fotón láthatjuk.

makeit-loveit.com


 3. Most jön a fonat elkészítése. A blogban ötösfonással készítik el a fonatot, de ha sima, hármas fonással csinálod, úgy is megfelelő. A blogban talált ötösfonás -leírást elég bonyolultnak találtam, ezért az alábbi fotokollázst készítettem ennek szemléltetésére.
Lényeg, hogy, ha szemben van veled a fonat, akkor a jobb oldalon levő szálat mindig a többi szálak között vezeted át, úgy, hogy az először az egyik felett, utána a következő alatt, és így haladsz balra.
Hogy biztos legyél benne, hogy elég hosszú az elkészült fonat, próbáld körbe a lábfejedre, hasonlóan, ahogy majd a papucson lesz és a lábujjaid közé is húzd le a zsinórt, hogy érezd, nem túl feszes - e. 

 
4. Ha kész a fonat, kösd el cérnával a végeit, tekerd rá sokszor és jó szorosan majd egy toll vagy ceruza segítségével "tömködd bele" a felső lyukba a fonat két végét. bele fog férni, mert a papucs anyaga tágul egy kicsit. Ha megvan, köss a végekre csomót és vágd le a csomón túl lógó póló-szálakat. 

makeit-loveit.com

 5. Most jön a ragasztás. Nagyon kell figyelni, hogy a csomó beleilleszkedjen a lyukba, amit az első lépéseknél megnagyobbítottunk. Ha beragasztottad, jó erősen nyomd bele a lyukba, hogy minél jobban beleragadjon. Ezen a lépésen nagyon sok múlik. Attól is függ, jól sikerül - e, milyen nagyon lettek a csomóid és mekkora lyukat vágtál a talpba.

makeit-loveit.com

 6. Utolsó lépésként a maradék pólócsíkból kettőt belefűzünk a két maradék lyukba, úgy, hogy a fonott szálat közrevesszük és a talpán szintén megcsomózzuk, majd ragasztjuk, ezzel elkészítve a szandál formát.

makeit-loveit.com


 7. Ha esetleg a lábujjaidnál túlzottan kényelmetlen a pánt, tekerd körbe cérnával ott, ahol találkozik a két fonott pánt, ezzel elősegítve, hogy magasabbról kezdenek majd kettéválni a zsinórok, így teret hagyva  lábujjaidnak.

makeit-loveit.com

A make it and love it oldalon többféle flip-flop újratervezési módot és ötletet és megosztanak. 

makeit-loveit.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése