2012. szeptember 30., vasárnap

Környezetbarát esküvő - magbomba köszönet ajándéknak

Egyedi ötlet környezettudatos házasulandóknak.
Köszönet ajándéknak adjunk magbombát. Az ötlet az intimatewedding.com oldalról van, de a magbomba és készítése rejtelmeibe az Ecologist avat be bennünket.

Szövegközi kép 1

forrás: intimatewedding.com

Amire szükség van, az virágmagok, föld vagy komposzt és agyag.
Két rész vegyes virágmagot (de lehet bármilyen mag, amit szeretnénk, pl fűmag) három rész komposzttal és öt rész agyaggal keverjünk össze majd annyi vizet adjunk hozzá, hogy kis golyókat tudjuk formázni belőle. 
Ha megvan, már csak ki kell szárítani, ami 24-48h alatt történik meg és be kell csomagolni pici csomagolópapír darabkákba. Leginkább a raffia vagy kenderzsinór illik hozzá, de bármi mással is átköthetjük az ily módon elkészített egyedi és környezetbarát köszönetajándékunkat. Ha szeretnék, kis cetlit, vagy kísérőt is tűzhetünk rá: "hajítsd el - eső mossa - nagyra nő" vagy bármilyen ötletes felirattal, ami tükrözi a lényegét.

Szövegközi kép 2

forrás: apartmentteraphy.com

Most pedig néhány szó a magbombáról és a környezetre gyakorolt hatásairól:


- a magbomba nem más, mint az élet kicsi bölcsője, így valamilyen formában felelős vagy érte, hová kerül
- felhasználhatod őket  saját kertedben, balkonládákban
- de a legizgalmasabb módja, ha gerilla-kertészkedsz és olyan helyeken hajítod el - szó szerint, ahol igencsak gyér a növényzet vagy semmi szín nincsen a környéken.
- a természet maga fog gondoskodni a magbombáról az elkövetkező esők által
- autópályák mentén, elhagyatott területeteken, vasúti sínek mentén, hangárok mellett, árkokban valóságos színrobbanást hozhatunk létre és a lényeg az egészben, hogy mindezt a műfajból adódóan a jövőben arra járók fogják megcsodálni...így egy kis szépséget lophatunk az ő szívükbe is.
- természetesen nem lehet elhanyagolni a környezetre gyakorolt hatását sem ezeknek a magbombáknak, hiszen, egyensúlyba hozhatják a növények és állatok viszonyát, főleg a növényvesztett területeken.

Ilyen gondolatokkal telve készítsünk magbombát szeretteinknek köszönet ajándékként, hogy emlékezetes legyen nekik a mi ünnepünk.

------------------------------
 
A cikk először a művészpiac.hu oldalon jelent meg.

2 megjegyzés:

  1. you make really beautiful things !! love from Poland/Morocco:)

    VálaszTörlés
  2. Hello Monika!

    Thank you very much! :)

    Kinga, cirrhopp

    https://www.facebook.com/Cirrhopprecycle?fref=ts

    VálaszTörlés