2012. június 29., péntek

Autók a lejtőn - újrahasznosított változat



Van egy régi, hagyományos fajáték: az Autók a lejtőn. Fából készült és kb 2-3 éves gyerekeknek ajánlott. Szerintem, sokan ismerik. Az ide-oda-mozgás és a fordulás kelti fel a gyerekek érdeklődését. Ez az:

autók a lejtőn

A múltkoriban barangoltam a neten és ezt találtam a Happy Vanderer oldalon a ház körül megtalálható papíranyagból elkészítve. Amit felhasznált hozzá a készítő, az egy hullámkarton csomagolás egyik része, valamint két vastagabb papírcső, amelyre a blogger esetében viaszosvászon volt tekercselve. Ezeken kívül szükség van még egy ragasztópisztolyra vagy bármilyen erős ragasztóra és a vastag papírcsövek elvágásához egy fűrészre.

hozzávalók

Nem feltétlenül kell ilyen nagy méretben gondolkodni, hanem sokkal kisebbre is elkészíthetjük, attól is függően, éppen mi van otthon. El tudom képzelni egy kisebb dobozból és pár papírtörlő gurigából is, ami kisebb lesz, de mobilabb és az autó, vagy golyó is végig tud gurulni rajta.
Annyi dolgunk van, hogy a csöveket félbevágjuk, illetve ha hosszú csövünk van, a kartonhátlap méretének megfelelő hosszúságóra daraboljuk, majd ragasztóval kellő szögben felragasztjuk a hátlapként szolgáló hullámkartonra. Ha a ragasztó megszilárdul, már a gyerkőcöt sem kell tovább visszatartani és játszhat vele. Hozhat mindent, ami belefér a félcsőbe és gurul: ping-pong labda, kisautó, üveggolyó....stb.

Jó barkácsolást!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése