2012. június 28., csütörtök

Egyszerű, újrarasznosított memória játék kicsiknek

Egyszerű, de nagyszerű recycled memória játék a Crafty Beats oldalról. Ha van otthon legalább 30 db PET-palack-kupakod (más kupak is jó), el tudod készíteni ezt a memória játékot, mellyel még a 7 éves fiam is szívesen játszik. Kevesebb (kisebb gyerekeknek) és több kupakot is felhasználhatsz, lényeg, hogy páros számú legyen.

forrás: crafty beats

Tehát kell hozzá 30 db egyforma  kupak és beleillő méretű képecskék, vagy rajzok, vagy hangulatjelek. Lehet még bele tenni betűkről készült rajzocskákat, vagy számokat, a gyerkőc érdeklődésének, életkorának  megfelelően. Jó ötlet és szinte mindenhol fellelhető a nyomda. Nyomdázni is lehet a kis képekre.
Ha eldöntöttük, milyen képek kerülnek a kupakok belsejébe, és pl. a nyomtatás mellett döntünk, kinyomtatjuk őket. Minden képből kettőt.  Egy kupak hátulját körberajzoljuk, majd kivágjuk a kört és belepróbáljuk a kupakba. Ha jó a méret, beletesszük őket. Bele is ragaszthatjuk, de ha keményebb papír kerül bele, és jó a mérete, benne marad ragasztás nélkül is. Ez így praktikusabb, mert ha a gyerkő megunja a memory-t, tehetünk bele más képecskéket.

Jó szórakozást!

forrás: crafty beats

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése