2012. június 24., vasárnap

Lampion üres üdítős vagy sörös dobozból

A Pinteresten sok recycling ötletet gyűjtöttem össze. A jövőben szeretnék megosztani néhányat a legjavából.

Az egyik ilyen, színes, ilyenkor nyáron nagyon hasznos ötlet, ha a nyári buli után megmaradt üres üdítős vagy sörös dobozokból lampionokat készítünk a következő nyári bulira a thestar.com-ról.

source: thestar.com

Ha azon gondolkodsz, hogyan lehet könnyen bevágni egy üres alumínium dobozt anélkül, hogy behorpadna vagy megvágnád magad, rátapintottál a lényegre.
Tele engedjük vízzel és betesszük a mélyhűtőbe. Néhány óra elegendő (kb 6, de egy éjszakára is ott lehet hagyni), hogy a víz megfagyjon. Utána kivesszük, felül a két oldalát cigányfúróval kilyukasztjuk (ez a két lyuk a felfüggesztő dróthoz kell majd), alkoholos filccel bejelöljük, hol szeretnénk elvágni a dobozt és sniccerrel óvatosan csíkokat húzunk a fagyott vízzel teli doboz oldalára. Mintákat is készíthetünk, vagy kipöttyözhetjük mondjuk egy szög és egy kalapács segítségével.
Amikor a csíkozás kész, kiolvasztjuk a fagyott vizet mosogatómedencében, meleg vízben, majd kicsit összenyomjuk a tetejét és az alját, és egy csavarhúzóval kicsit igazítunk az elvágott csíkokon.
Legvégül drótot fűzünk a két fúrt lyukba és mécsest teszünk a lampionunkba.

Sok sikert hozzá!

forrás: thestar.com

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése